Tiens Spirulina

62,00 KM

POZOVITE NAS NA +387 61 245 678  ili POPUNITE FORMULAR KLIKOM OVDE!

ILI POŠALJITE MEJL-UPIT NA aidahrnjica@gmail.com

Kategorija: Oznaka:

Opis

Tiens Spirulina – Najbolje za naš organizam iz prirode

 

Tiens Spirulina je dijetetski suplement sa širokom aktivnošću. Visok sadržaj lako apsorbujućih proteina, vitamina, minerala i drugih supstanci esencijalnih za ljudsko telo koje se vraćaju u ishranu 21. veka. Upravo zbog te jedinstvene hranljive vrednosti, spirulina obogaćuje ishranu astronauta tokom svemirskih ekspedicija.

OPIS Tiens Spiruline

Spirulina se prvi put pojavila na Zemlji pre otprilike 3,5 milijarde godina, i jedan je od najstarijih oblika života na planeti. U prirodi je prisutna u plitkim jezerima i jezerima sa visoko baznim pH i visokog saliniteta – u Africi, Aziji i Južnoj Americi. TIENS spirulina potiče iz jezera Činhaj u kineskoj provinciji Junan. To je čisto područje bez zagađivača.

Biomasa ove plavo-zelene cianobakterije već su bile deo ishane Asteka kao i afričkih plemena koja žive u okolini jezera Čad. Za današnje ljude, spirulina je otkrivena 1940., i od sredine 1960-ih je bila temeljno istraživana. Tako je naučen njen sastav, bogata hranljiva vrednost i koristi za zdravlje.

AKTIVNI SASTOJCI Tiens Spiruline

Preparat Tiens Spirulina  sadrži ekstrakt Arthrospira platensis – jedne od vrsta spiruline. 55-70% sastava spiruline je lako svarljiv protein (uključujući sve egzogene amino kiseline, koje telo ne može samo da sintetizuje, zbog čega moraju biti unete kroz hranu). Štaviše, spirulina sadrži brojne polisaharide (glukozamin, glikogen), lako apsorbujuće makro i mikro elemente (gvožđe, fosfor, kalijum, kalcijum, cink, selen, hrom, bakar), vitamine (B grupe kao i C, D i E), nezasićene masne kiseline (GLA – gama-linoleinska kiselina), pigmente (uključujući carotenoide, hlorofil, ksantofili, fikocijanin). Naučno je dokazano da spirulina ne sadrži toksične sastojke koje proizvode druge cijanobakterije.

Ćelijski zidovi ćelija spiruline ne sadrže celulozu, zbog čega je njihov sadržaj lako apsorbuje (između 85 i 95%) – mnogo efikasnije nego u slučaju životinjskih ili biljnih proteina.

DEJSTVO Tiens Spiruline

Medicinska svojstva spiruline su detaljno proučavana i eksperimentalno dokazana. Upotreba spiruline poboljšava mnoge vitalne funkcije ljudskog tela:

 • Plavi pigment (fikocianin) prisutan u Arthrospira platensis povećavas sposobnost organizma da neutralizuje slobodne radikale (višak slobodnih radikala slabi imunitet, ubrzava starenje i stvara uslove koji su pogoni za mnoge hronične bolesti), tako što podržava prirodnu odbranu tela. Dejstvo fikocianina je pojačano drugim prirodnim antioksidantima koje sadrži spirulina kao što su beta-karoten ili esencijalna gama-linoleinska masna kiselina (GLA).
 • Pojačava sveopštu izdržljivost tela povećavajući broj ćelija koje proizvode antitela.
 • Pomaže u održavanju ravnoteže lipida u krvi.
 • Još jedna komponenta prisutna u spirulini – hlorofil –  podstiče zdravo pražnjenje creva.
 • Upotreba spiruline pomaže u očuvanju odgovarajuće težine. Ubrzava metabolizam i zaustavlja taloženje masti.
 • Ima antialergijska svojstva – ublažava simptome polenske groznice.
 • Podstiče proizvodnju ćelija krvi u koštanoj srži.
 • Poboljšava ravnotežu crevne flore.
 • Doprinosi ublažavanju gastrointestinalnih poremećaja.
 • Kao izvor lako apsorbujućeg gvožđa, sprečava anemiju i efikasno je leči.
 • Podstiče regeneraciju kože i sluznice.
 • Korišćena je u kozmetologiji, jer je dobro apsorbuju ljudska tkiva pošto je hemijski sastav citoplazme spiruline sličan ljudskoj plazmi. U obliku maske, dovodi do regeneracije, zatezanja i podmlađivanja kože.
 • Zahvaljujući bogatom sadržaju i hranljivim svojstvima, savršen je dijetetski suplement za vegeterijance i vegane, starije ljude, one koji su na oporavku i ljude koji su na niskoporoteinskoj dijeti.

DOZIRANJE Tiens Spiruline

2 kapsule tri puta dnevno.

 

Sve proizvode Tiens – Tianshi BiH možete dobiti na kućnu adresu za Bosnu i Hercegovinu a za Sarajevo kako se dogovorimo.

Proizvode isporučujemo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini,  Hrvatska, Makedoniji, Sloveniji, Austriji i dr.

Proizvode kompanije Tiens – Proizvodi na bazi Kineske Tradicionalne medicine možete kupiti samo od distributera kompanije.
nazovite već danas – +387 61 245 678

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Tiens Spirulina”

Tiens Spirulina
62,00 KM