Gluma

Naša radionica glume/teatra usmjerena je na lični, socijalni i umjetnički razvoj pojedinaca i grupa, kroz dramsku/scensku umjetnost. Akcenat je na razvoju kreativnosti i poticanju individualnosti.

Kroz glumu i ovu radionicu radimo na razvoju vještina kao što su:
otvorenost, prisutnost, komunikativnost, samosvijest, samopouzdanje, koncentracija, mašta, oslobađanje, empatija i kreativnost.

Kroz sistematičan praktični program polaznici se upoznaju s elementima glume i glumačkim zanatom. Od rada na sebi, upoznavanja svog tijela, glasa i emocionalnog aparata koji su instrumenti i alati za rad, do osnovnih dramskih elemenata.

Neke od lekcija programa su:
čula/čulna opažanja i senzacije, koncentracija, pažnja/fokus, prostor, uobrazilja, improvizacija, mašta, igra,…uz upoznavanje sa osnovim dramskim elementima kao što su scena, partner, situacija, okolnosti, radnja, odnos, sukob, zadatak, lik- uloga, žanr…

Benefiti ove radionice su:
oslobađanje treme od javnog nastupa

Program:
Čaosovi glume;
Časovi muzičkog teatra;
Časovi plesa i pokreta

Radionice vode:
ANA-MARIJA TOMIĆ diplomirala je na Muzičkoj akademiji na odsjeku za muzičku teoriju i pedagogiju, trenutno je studentica četvrte godine na Akademiji scenskih umjetnosti na odsjeku za glumu.

FATIMA KAZAZIĆ OBAD diplomirala glumu na Akademiji Scenskih Umjetnosti u Sarajevu (ASUS). Članica ansambla Narodnog Pozorišta u Mostaru. Stručna saradnica na predmetu Pokret na ASUS.

NEDIM DŽINOVIĆ diplomirao glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Član ansambla Kamernog teatra 55. u pozorištu igrao u predstavama Kamernog teatra 55, Otvorene Scene Obala, Pozorišta mladih, SARTR-a i Altteatra. igrao u nekoliko radio drama BHRT dramskog i dokumentarnog programa, kratkim filmovima i TV seriji ˝Tender˝. Predavač na radionicama glume u Centru za kulturu i mlade Općine Centar i Altteatru.

Prijavite se odmah!