Violončelo – upis u toku

Violončelo, sa svojim bogatim i dubokim tonovima, je instrument koji osvaja dušu i obogaćuje duh. Učenje sviranja violončela nudi duboko glazbeno iskustvo i pruža brojne prednosti za djecu i odrasle, čineći ga izvanrednim izborom za svakoga tko želi zaroniti u svijet glazbe.

Za djecu, sviranje violončela može značajno poboljšati koordinaciju, poboljšati koncentraciju i potaknuti ljubav prema glazbi koja traje cijeli život. Potiče disciplinu, strpljenje i osjećaj postignuća dok savladavaju nove skladbe. Za odrasle, violončelo pruža nagrađujući i terapeutski izlaz koji može ublažiti stres i poboljšati emocionalnu dobrobit. Bilo da svirate solo ili u ansamblu, rezonantni zvuk violončela donosi dubinu i ljepotu svakoj izvedbi, stvarajući snažno i dirljivo iskustvo.

Pridružite nam se i otkrijte kako violončelo može dodati novu dimenziju vašem glazbenom putovanju, ispunjavajući vaš život bogatim, duševnim melodijama i dubljim uvažavanjem umjetnosti glazbe.

Flauta – upis u toku

Flauta je bezvremenski instrument koji utjelovljuje eleganciju, gracioznost i svestranost. Učenje sviranja flaute otvara svijet glazbenih mogućnosti i pruža brojne prednosti za djecu i odrasle, čineći je izvrsnim izborom za svakoga tko želi istražiti čaroliju glazbe.

Za djecu, sviranje flaute može poboljšati fine motoričke vještine, poboljšati koncentraciju i potaknuti kognitivni razvoj. Potiče kreativnost i samoizražavanje, dok istovremeno pruža osjećaj postignuća i radosti. Za odrasle, flauta nudi umirujući i nagrađujući hobi koji može smanjiti stres i poboljšati mentalnu fokusiranost. Bez obzira svirate li solo ili kao dio ansambla, očaravajuće melodije flaute mogu donijeti osjećaj mira i ispunjenja u vaš život.

Pridružite nam se i otkrijte kako flauta može dodati dodir elegancije i harmonije vašem glazbenom putovanju, obogaćujući vaš život ljepotom i kreativnošću.

Gitara – upis u toku

Gitara nije samo instrument; to je pratilac na putovanju samoistraživanja, kreativnosti i radosti. Učenje sviranja gitare nudi brojne prednosti za djecu i odrasle, čineći je idealnim izborom za svakoga tko želi obogatiti svoj život kroz glazbu.

Za djecu, sviranje gitare može poboljšati kognitivni razvoj, poboljšati koncentraciju i potaknuti disciplinu. To je fantastičan način za izgradnju samopouzdanja i socijalnih vještina dok sviraju u bendovima ili nastupaju pred drugima. Za odrasle, sviranje gitare može biti terapeutski hobi koji smanjuje stres, izoštrava um i pruža osjećaj postignuća. Bez obzira svirate li svoje prve akorde ili usavršavate složene melodije, gitara nudi beskrajne mogućnosti za glazbeni rast i uživanje.

Pridružite nam se i otkrijte kako gitara može transformirati vaš život, donoseći sreću, opuštanje i dublju povezanost s glazbenim svijetom.

Harmonika – upis u toku

Harmonika je više od samo instrumenta; to je ulaz u svijet ritma, melodije i kulturnog bogatstva. Učenje sviranja harmonike nudi mnoštvo prednosti za djecu i odrasle, čineći je savršenim izborom za svakoga tko želi obogatiti svoj život kroz glazbu.

Za djecu, sviranje harmonike može poboljšati kognitivni razvoj, poboljšati koncentraciju i potaknuti disciplinu. To je prekrasan način za izgradnju samopouzdanja i socijalnih vještina dok se druže s vršnjacima u glazbenim ansamblima. Za odrasle, sviranje harmonike može biti ispunjavajući hobi koji smanjuje stres, izoštrava um i pruža osjećaj postignuća. Bez obzira jeste li početnik ili želite usavršiti svoje vještine, putovanje s harmonikom uvijek je nagrađujuće.

Pridružite nam se i otkrijte kako harmonika može transformirati vaš život, donoseći radost, opuštanje i dublju povezanost s glazbenim svijetom.

NAPOMENA: Časovi se drže online.

Cijena 1 na 1:

  • 30min: 30km
  • 45min: 35km
  • 60min/1 sat: 40km

Violina – upis u toku

Violina je više od samo instrumenta; to je ulaz u svijet ljepote, izraza i kreativnosti. Učenje sviranja violine nudi mnoštvo prednosti za djecu i odrasle, čineći ga savršenim izborom za svakoga tko želi obogatiti svoj život kroz glazbu.

Za djecu, sviranje violine može poboljšati kognitivni razvoj, poboljšati koncentraciju i potaknuti disciplinu. To je prekrasan način za izgradnju samopouzdanja i socijalnih vještina dok se druže s vršnjacima u orkestrima ili ansamblima.

Za odrasle, sviranje violine može biti ispunjavajući hobi koji smanjuje stres, izoštrava um i pruža osjećaj postignuća. Bez obzira jeste li početnik ili želite usavršiti svoje vještine, putovanje s violinom uvijek je nagrađujuće.

Pridružite nam se i otkrijte kako violončelo može transformirati vaš život, donoseći radost, opuštanje i dublju povezanost s glazbenim svijetom.

NAPOMENA: Časovi se drže online.

Cijena 1 na 1:

  • 30min: 30km
  • 45min: 35km
  • 60min/1 sat: 40km

Gluma – ljetna škola teatra za djecu

Teatarska umjetnost igra važnu ulogu u  razvoju djetetove ličnosti. Kroz razne glumačke vježbe djeca ne samo da otkrivaju svoj glumački talenat, već razvijaju i jačaju kreativnost i samopouzdanje, emocionalnu i socijalnu inteligenciju, koncentraciju kao i sposobnost suočavanja sa tremom.

Naša radionica glume/teatra usmjerena je na lični, socijalni i umjetnički razvoj pojedinaca i grupa, kroz dramsku/scensku umjetnost. Akcenat je na razvoju kreativnosti i poticanju individualnosti.

Kroz glumu i ovu radionicu radimo na razvoju vještina kao što su:
otvorenost, prisutnost, komunikativnost, samosvijest, samopouzdanje, koncentracija, mašta, oslobađanje, empatija i kreativnost.

Kroz sistematičan praktični program polaznici se upoznaju s elementima glume i glumačkim zanatom. Od rada na sebi, upoznavanja svog tijela, glasa i emocionalnog aparata koji su instrumenti i alati za rad, do osnovnih dramskih elemenata.

Neke od lekcija programa su:
čula/čulna opažanja i senzacije, koncentracija, pažnja/fokus, prostor, uobrazilja, improvizacija, mašta, igra,…uz upoznavanje sa osnovim dramskim elementima kao što su scena, partner, situacija, okolnosti, radnja, odnos, sukob, zadatak, lik- uloga, žanr…

Benefiti ove radionice su:
oslobađanje treme od javnog nastupa
stvaranje zdravih odnosa prilikom rada u grupi postavljanje mamaca za razvijanje i jačanje mašte upoznavanje scenske umjetnosti na jedan novi način spoznavanje i nadogradnja vlastitih mogućnosti (talenta).

Razvijanje kreativnosti: Kroz naš koncept djeci se omogućava prostor gdje kreiraju svoje priče i likove, koje zatim imaju priliku da intereptiraju na sceni, te tako izražavaju svoje ideje i svoju jedinstvenost.

Razvijanje samopouzdanja: Izražavajući svoju jedinstvenost kroz stvaranje vlastitih kreacija, djeca predstavljaju svoja umijeća, svoje sposobnosti, ideje, te spoznaju vrijednosti svega toga, što pozitivno utiče na njihovo samopuzdanje, a umanjuje tremu.

Razvijanje emocionalne inteligencije: Teatarska umjetnost kroz adekvatne glumačke vježbe djeci omogućava rad na sebi, svojim emocijama, osvještavanje samoga sebe, svog unutarnjeg svijeta i vanjskog ponašanja, te se tako grade u načinu doživljavanja i reagovanja.

Razvijanje socijalne inteligencije: Rad na sceni podrazumijeva i komunikaciju sa okolinom, kao i rad u odnosu na partnera na sceni. To direktno utiče kod djece na unaprijeđenje sposobnosti interakcije sa drugima, jačanje međusobnog poštovanja i snalaženje djece u društvu općenito.

Jačanje koncentracija: Izvodeći svoje zadatke na sceni vremeski ograničeno, djeca u okviru datog vremena svoju pažnju usmjeravaju ka jednom cilju. Na taj način, te uz pomoć vježbi koncentracije, djeca jačaju svoju fokusiranost i istrajnost.

…i sve to kroz igru!

Program:
Čaosovi glume;
Časovi muzičkog teatra;
Časovi plesa i pokreta

Radionice vode:
ANA-MARIJA TOMIĆ diplomirala je na Muzičkoj akademiji na odsjeku za muzičku teoriju i pedagogiju, trenutno je studentica četvrte godine na Akademiji scenskih umjetnosti na odsjeku za glumu.

FATIMA KAZAZIĆ OBAD diplomirala glumu na Akademiji Scenskih Umjetnosti u Sarajevu (ASUS). Članica ansambla Narodnog Pozorišta u Mostaru. Stručna saradnica na predmetu Pokret na ASUS.

NEDIM DŽINOVIĆ diplomirao glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Član ansambla Kamernog teatra 55. u pozorištu igrao u predstavama Kamernog teatra 55, Otvorene Scene Obala, Pozorišta mladih, SARTR-a i Altteatra. igrao u nekoliko radio drama BHRT dramskog i dokumentarnog programa, kratkim filmovima i TV seriji ˝Tender˝. Predavač na radionicama glume u Centru za kulturu i mlade Općine Centar i Altteatru.

VAŽNE INFORMACIJE:

Termin: od 8.7. do 8.8. 2024

Mjesto: HU-Holističko udruženje

Adresa: Radićeva 2, 71000 Sarajevo

Vrijeme: ponedjeljak i srijeda od 18h do 19:30

Dobna kategorija: od 8 do 11 godina

Cijena: 150 KM

Pridružite nam se! Broj mjesta je ograničen.

Vježbe istezanja za 60+ godina

Vježbe istezanja namijenjene su osobama treće životne dobi. Vježbe su ciljane i prilagođene intenzitetom prema godinama, te kondiciji svih koji sudjeluju.

Benefiti vježbanja su smanjena bol u tijelu, snažniji mišići, ali i bolja koordinacija, ravnoteža, te cjelokupno stanje organizma (cirkulacija, metabolizam) kao i bolje raspoloženje te kvaliteta života.

Časove istezanja vodi Danijela Knežević, bivša balerina i Flamenco instruktorica.

Lokacija:
HU Holističko Udruženje
Radićeva 2..3 sprat
Vrijeme:
Pon i Pet 10:30-11:30

Cardio detox

Neka vam krv pumpa uz 45-minutni kardio trening na zabavan način. Pomiješajte laku koreografiju s velikim melodijama za vježbu koja stvara ovisnost koja nikada neće razočarati. Smatrajte da je vaše raspoloženje podignuto.

ZA UM

Ples je vrhunski pojačivač raspoloženja! Povećava nivoe hormona dobrog osjećaja serotonina, a studije su pokazale da može pomoći u smanjenju stresa i anksioznosti. Ta ponekad lukava koreografija možda samo održava naš mozak mladim i okretnim!

ZA TELO

Dance Cardio je vježba za cijelo tijelo koja cilja na svaku mišićnu grupu. Kretanje u velikom rasponu pokreta cilja male i velike mišićne grupe. Odlično za jačanje srca i pluća dok krv pumpa po tijelu. Gađa ruke, jezgro, gluteuse i noge.

Termini:
Srijeda 20:00
Petak 17:00
Nedelja 19:00
HU Holističko Udruženje
Radićeva 2
061245678

Flamenco – radionica za djecu

Flamenko kao kompleksna umjetnost i plesna disciplina nije samo za odrasle. Smišljen koncept rada uz ritmiku nogu i ruku i uz vesele pjesme , čine da djeca sa osmjehom završavaju ćas!

Lokacija:
HU Holističko Udruženje
Radićeva 2
Datum:
25.11. – 12-12:30
Cijena: 35KM